Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2013 12:04 - МАХЗАРЪТ ОТНОВО ИЗЛЕЗЕ НА МОДА!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1693 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

МАХЗАР е дума, която е непонятна за сегашното поколение българи. Тя е известна на възрастните от петдесетте години, когато беше много често употребявана. С нея управляващите "громяха" опозицията до времето, когато прибягнаха до бесилките, макар и да се позоваваха на съдебни "присъди". Според Речника на чуждите думи в българския език (издателство "Наука и изкуство", 1978, стр. 445) думата има две значения: 1. Изложение, молба, петиция. 2. прен. Изложение от едно или повече лица за намеса отвън в разрез с националните интереси, предателство. Тук се касае за преносното значение. Доскоро този вид беше замразен във фризера, но вече няколко месеца шества в политиката на опозиционния ГЕРБ. Разликата с едновремешния е само тази, че докато първообразът се изразяваше с писмени оплаквания, сегашният му вид е "осъвременен" чрез лични оплаквания tкtе-а-tкtе на вождовете Б. Борисов и Цв. Цветанов при непрекъснатите им посещения в Брюксел и Берлин. Стигна се дори дотам, че първият се оплакал на канцлерката на Германия Ангела Меркел, че сегашното правителство "харчело много пари от бюджета". Вероятно е очаквал тя да му съчувства и наложи вето на такива разходи. Ясно е, че "постната пица" на финансовия гений от ГЕРБ Симеон Дянков не е излязла като прототип на управление. Не е известно какво си е говорил с израелския министър-председател Нетаняху, когото интимно нарича Биби, при скорошното му посещение в Израел. Но пък научихме наскоро от него, че държавата ни е пред фалит.

Цв. Цветанов пък се оплаква от насилие на полицейските служители над протестиращите, които си позволяват да затварят дори пътищата в Столицата и хвърлят камъни и домати по сградата на Народното събрание и по служителите на реда… Изглежда е забравил, че той е назначавал тези полицаи, които сега обвинява.

Като юрист не мога да си обясня как той обикаля Европа с махзари, след като обявиха при повдигането на обвинение срещу него, че мярката за неотклонение беше забрана да напуска България. Така ли още не е влязла в сила?! Или и него не могат да открият като Хр. Бисеров да му връчат съобщението за решението на втората инстанция.

Това са само част от "патриотичните изяви" на шефовете на ГЕРБ за "привличане на инвеститори" в България. Ясно е, че меракът за власт е над всичко. И се забравя за интересите на Родината и народа!

 

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат       22.12.13





Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Чудя се
16.06.2017 08:49
Чудя се как постът е събрал цели 824 гласа с анти-ГЕРБ съдържание.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 297208
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031